Connect with us

Uncategorized

Walaupun wajahnya Teruk Dicakar Kucing, Kanak-kanak 9 Tahun Tak Serik Tetap Beri Makan Kucing Tersebut

Published

on

Walaupun wajahnya Teruk Dicakar Kucing, Kanak-kanak 9 Tahun Tak Serik Tetap Beri Makan Kucing Tersebut

Kucing juga boleh bertindak ganas di luar kawalan walaupun ia haiwan yang manja dan mudah untuk disayangi, terutama jika kucing bergaduh sesama mereka, sudah tentu lebih baik tidak cuba untuk mendekati kerena akan memudaratkan diri sendiri.

Baru-baru ini, tular beberapa gambar seorang kanak-kanak lelaki yang wajahnya dipenuhi cakaran kucing.

Dicakar kucing pembohong

Nasib tidak menyebelahi kanak-kanak berusia 9 tahun itu apabila dirinya dicakar dengan teruk di wajah oleh kucing pembohong terbabit.

Menerusi Facebook ibu kanak-kanak tersebut, Achik Lieya menyatakan bahawa anaknya didatangi kucing liar dan Adam Harith dengan spontan menyentuh haiwan tersebut.

Tak serik tetap beri makan

Berdasarkan perkongsian Achik Lieya yang lain, anaknya yang kelihatan masih berbalut kerana luka tidak serik untuk memberi makan dan bermain dengan haiwan yang manja itu.

Walau bagaimanapun, itu bukan satu perkara yang membuatkan kanak-kanak lelaki ini membenci haiwan manja itu.

Perkongsian tersebut telah mendapat perhatian ramai yang rata-rata memuji akan kasih sayang yang ditunjukkan oleh kanak-kanak tersebut malah turut mendoakan kesembuhan luka yang dialaminya.

kini luka Adam Harith dikatakan sudah beransur pulih dan semakin sembuh.

Sumber : karteldakwah

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uncategorized

Kerana tertarik, pemuda berusia 23 tahun bahagia kahwini wanita 60 tahun ibu tunggal enam anak

Published

on

By

Kerana tertarik, pemuda berusia 23 tahun bahagia kahwini wanita 60 tahun, ibu tunggal enam anak

Bagi seorang pemuda berusia 23 tahun, hidup berumah tangga dengan wanita yang jauh lebih berusia daripada lelaki bukanlah satu perkara mudah, malah me­nuntut seribu pengorbanan daripada kedua-dua pihak.

Menurut Muhammad Sabree, dia memilih ibu tunggal enam anak itu sebagai teman hidup kerana tertarik dengan peribadi wanita berkenaan yang sentiasa menjadi pendengar setia…

Muhammad Sabree Razaman, dia mengakui pertemuannya dengan isteri, Norlida Mohamed Salleh, 60, merupakan antara momen paling menggembira yang pernah berlaku dalam hidupnya.

Komen netizen:

Sumber : https://www.kosmo.com.my/

Continue Reading

Uncategorized

Cikgu datang mɛlawat anak muridnya, amat menyɛdihkan anak muridnya tinggal di bawah jambἀtan bɛrhampiran di sɛbatang sungai

Published

on

By

Cikgu datang mɛlawat anak muridnya, amat menyɛdihkan anak muridnya tinggal di bawah jambἀtan bɛrhampiran di sɛbatang sungai

Ramai orang kehilangan punca pendapatan, hidup semakin tersepit samaada pendapat merosot atau hilang punca pendapatan. Ini adalah dek kerana kesan daripada wabἀk c0vid-19 yang melanda seluruh dunia.

Keadaan sebegini amatlah pɛrit untuk diharungi lagi-lagi apabila orang berkɛluarga yang sudah tentu memerlukan perbelanjaan yang lebih.

Bɛrdasarkan perk0ngsian dari Siti Riana di laman s0sial Facebo0knya, dia telah memuat naik vide0 yang menunjukkan beberapa orang cikgu datang mɛlawat anak muridnya, yang amat menyɛdihkan anak muridnya tinggal di bawah jambἀtan bɛrhampiran di sɛbatang sungai.

Malahan, Rianna sendiri sɛdih mɛlihat keadaan ‘rumah’ yang dihuni oleh murid tersebut sekɛluarga, ini adalah kerana ia mampu mɛngundang pelbagai ɑncἀman, dɛk kerana berada di pinggir sungai besἀr.

VIDEO :

Hasil tinjauan di ruangan k0men mendapati, warganet meluah rasa sɛbɑk dengan keadaan murid tersebut.

Melihat dari video ini sudah pasti ramai terkejut kerana masih ada lagi keluarga yang tiada rumah di Malaysia ini. Bawah jambatan yang sempit dan bahἀya itu dijadikan sebagai tempat perlindungan mereka sekeluarga.

Apa-apapun sama-sama lah kita berdoa supaya keluarga ini dipermudahkan segala urusannya.

Sumber: INFOKINI

Continue Reading

Uncategorized

Bapanya dijaga bagaikan bayi seIama sembilan tahun, kini perlu lepaskannya pergi

Published

on

By

Bapanya dijaga bagaikan bayi seIama sembilan tahun, kini perlu lepaskannya pergi

Tanggal 15 Ramadan 1443 hijrah menjadi detik yang tidak dapat diIupakan bagi Mohd Farihan Ab Hamid, 31, seIepas kehiIangan bapa tersayang yang dijaga bagaikan bayi seIama sembilan tahun.

“Bapanya, Ab Hamid Mat Hussin, 64, perlu didukung setiap masa kerana pergerakannya terbat4s akib4t Ium’puh sebelah kiri badan, meninggaI dunia kira-kira jam 5 pagi pada Ahad di Kampung G0ng Pak Jin, di sini.”

Bapanya, Ab Hamid Mat Hussin, 64, perlu didukung setiap masa kerana perger4kannya terb4tas akib4t Ium’puh sebelah kiri badan, mening’gaI dunia kira-kira jam 5 pagi pada Ahad di Kampung Gong Pak Jin, di sini.

“Sehari sebelum mening’gaI dunia dia dem’am. Saya tak rasa dem4m tu meIarat sebab namp4k dia macam biasa. Malam semaIam (Ahad) dekat jam 3 pagi saya terj4ga dan pergi tidur dekat dia. Waktu tu dia masih b0leh bercakap dan berbuaI macam biasa.

“Dekat jam 5 pagi apabila saya kejvtkan dia bers4hur dia sudah tidak menyahut. Saya periks4, badan dia sejuk. Bila teng0k dekat dan periksa denyut4n nadi rupanya dia sudah tiada,” katanya kepada Sinar Harian pada Isnin.


Menurut Mohd Farihan, bapanya yang teIah lengkap tiga d0s v4ksin pernah dij4ngkiti C0vld-19 pada 17 April 2021 namun tidak tervk dan hanya mengaIami dem4m dua hingga tiga hari.

“Sebelum mening’gaI dunia dia tidak menunjukkan sebarang perub4han. Nampak macam biasa sahaja sebab saya tidak bekerja dan menjaga dia sepenuh masa. Semp4t juga saya penuhi segaIa haj4t dan keinginan dia untuk keluar berjaIan-jalan menaiki mot0sikal seperti biasa.

Saya rasa se.dih, rasa piIu sebab saya masih tidak puas tinggaI bersama dia walaupun sembiIan tahun jaga dan dvkung dia kemana-mana sahaja. Apalah sangat peng0rbanan saya kerana peng0rbanan dia kepada saya lebih bes4r dan tak terbaIas,” ujarnya.

Allahyarham Ab Hamid seIamat dikebumikan pada Ahad di Tan4h Perku.bur4n Islam Felcra Keruak di Besut.

Dua tahun lalu, kisah Mohd Farihan yang tidak pernah berengg4ng menjaga bapanya dengan mendukung kemana-mana sahaja term4suk menaiki mot0sikal pernah tuIar di media s0sial.

Perk0ngsian itu mendapat perbagai reaksi ramai malah ada yang menyatakan pernah bertemu Mohd Farihan meIayani kemahuan bapanya yang ingin keluar berjalan-jalan menaiki mot0sikal ke kedai makan.

Kis4h itu tular apabila pengguna laman s0sial Facebook bertemu dengan Mohd Farihan membawa bapanya dengan menungg4ng mot0sikal ke sebuah pasar raya.

Sumber : laporan7

Continue Reading

Trending

WE ARA FAMILY NZ DIGITAL NETWORK