Connect with us

Viral

“Taknak nude pink, nak dusty pink jugak..”- Butik Pengantin Kena Sc’am Dengan Bakal Pengantin

Published

on

Bridal

LA’WAN TETAP LA’WAN! CUSTOMER SC’AM BRIDAL

Kita berani kerana benar. walaupon awak tak menti0ned. apa kita nak takot. Apa nak malu pulak bosku. bukan awak kena ti’pu. bukan duit awak yang inc’urred ribuan ringgit. bukan kita paksa pun awak pakai baju yang belum siap sepenuh nya.

Mula mula hide post. then un’hide. then de’lete segala comment yang ke’cam dia. lepastu ramai yg kena bl0ck. nasib lah korang🤣 lah takut ke terima kenyataan. kalau berani sharing pengalaman. berani lah terima keca’man. macam kakak ni. paling tak ghisau dengan t0mahan kau tu. rilex je orang kec’am2.

Issue colour

Issue yang diperbesarkan. at first. dia mintak colour nude/soft pink. boleh refer conv’ersation. kakak pun mula lah process cari kain. cari kain songket ni c0mpli’cated jugak guys. takde supplier sini. kita tanya supplier sana. dah supplier kata takde colour songket. kita kena tunggu. kakak bukan kilang songket dik. time tu ko mintak. esok dah dpt. after kita beli kain songket. memang takde tanya dia dulu. sbb kita confirm lah beli colour nude pink bukan hijau florescent ke kelabu taik itik ke. tidak ya. then beli guna cost bridal. takde mintak pun duit customer. sekali dia kata. sy taknak colour ni. sy nak colour dusty. betul putar alam kau dik. part ni takpe lah. kakak kata boleh cari lain. tapi again. kakak tanya supplier. dia kata takde dusty pink. supplier cakap kena tunggu 2minggu. kain sampai. tapi customer insist nak proceed. dah bincang dgn family. nak proceed jugak dengan colour nude pink tu.  sebab takot lambat. plus dia still nak baju baru design tu. aku suruh dtg dulu tengok kain. plus aku cakap. taknak pr0ceed pun takpe. Can’cel pun okay kalau dia rasa dia taknak colour tu. boleh refer ss aku exp’lain baik2 kat dia. datang rumah pun aku ckp. betul ke okay ni. betul nak pr0ceed jugak. so customer pun suruh proceed.

Issue design

Gambar dia bagi hanya reference. Iss’ue colour settel. kalau compare colour. memang totally different lahhh. kau edit pun memang takkan sama dgn gambar reference tu. dari segi design. kakak consult leher dan bahu baju. untuk buat normal design. sebab based on experience, aku akn focus keselesaan customer dan presentable ke tak. so part pinggang yang nampak bulky tu pulak. wey. aku dapat dari tailor terus aku suruh dia pakai dulu. aku tahu dah pending sikit date first fitting. since baju ni tailoring based on sizing dia. bila dia pakai. ucop bg gambar. aku sendiri realize baju tu tak kena part pinggang. ucop kata boleh adjust. masa first fitting. she not happy lah. she dont want net colour tu. she said nak dusty pink. macam mana songket colour nude pink. tapi net nak dusty pink? tapi guys. kami suruh dia cari net dia nak macam mana. tambah cost lagi guys. tapi okay lah. asal kan puas hati kan. layan kan dia tukar net. net yg memang totally out from colour asal. tapi tukar kan jugak. boleh tengok ss dia kata kalau baju tu selebet. dia nak canc’el amik baju. which is lepas aku layan kan dia tukar net. dia sendiri willing nak canc’el.

P4yment

Cust0mer baru deposit rm300 tu pun untuk full pakej. pelamin, baju baru dan makeup 2 session. aku ada mention dalam dm. kalau nak buat songket dress. memang akan ma’hal sikit. since kita kena beli extra mat’erial net. tapi bab pay’ment memang aku suruh deal dengan ucop. 1st paym’ent usually after first fitting. dah lebih 5tahun kita buat bridal wak. takde iss’ue langsung baju tak siap ke. customer kena tipu dengan baju ke. tapi cerita dia sekarang. aku dah keluar duit beli kain. serve kau first fitting. tukar net kau. pergi balik cari kain. pergi tailor. then dia tak puas hati. dia pun cancel. tapi aku mintak duit cost baju. kau taknak pulak bayar. sebab aku takde cakap kalau kau cancel. kau kena bayar cost baju. tu point dia. so aku yang rugi. betul? tapi guys kami okay je. dari dealing dgn dia ni. cancel pun kami lega dah. sebab nak melayan kan perangai dia tu. Az’abbb. after canc3llation. benda senyap dah. aku takde langsung pr0v0ke dia untuk bayar. apatah lagi post kat media social untuk dpt kn duit tu. sebab aku tahu dia takkan bayar.

Issue pandang dia takde duit

Dulu aku tak rasa pun dia takde duit. plus kenapa aku nak pandang dia takde duit? aku tahu pulak dia kerja apa. Pays’lip dia berapa. harta benda dia berapa juta. tapi sekarang betul lah aku rasa dia benau nya takde duit lah tu. sebab tu dia cancel😅 plus aku dah tak mintak pun bayar duit. duit kau tak keluar pun dik. yang benau nya hati tu tersa’kiti🤣 hati tak tenang kan.

Issue lambat

Kadang aku ghisau jgk customer ni. booking 9 bulan. deposit bulan 4. tu untuk sec’ure slot. bulan 10 baru confirm proceed baju baru. so kat sini kami ada masa 3-4 bulan untuk process. process tu memang makan masa. dia tak tolak agak nya p k p kat malaysia ni. lemah betul point ko dik. first fitting 3 minggu before majlis. baju dah siap 80%. baju dah jahit. tinggal process patching dan beading. benda ni seminggu je dah settle. aku sendiri bgtahu. first fitting ni boleh adjust lagi. apa nak ubah. time tu lah boleh adjust. bukan harini majlis ko. ko kena pakai baju tu dik.kami tak de pun cakap. baju tak boleh ubah. baju lelaki dia just nice fit perfectly ya. ada mention? takde😂 pastu dia tak reveal pulak kan laki dia pakai pergi jakel. sarung full set baju dan seluar. bila suruh basuh. tanya balik. kenapa nak kena basuh? i was like. kau sedar tak laki ko dah pakai. pastu?

Bukan tak professional tapi customer atti’tude pr0blem

Conversation ss pun korang boleh judge lah betapa perform nya kakak layan dia. siap bagi tips. kau pergi lah bridal lain. aku nak tengok ada tak yang rajin layan ko macam tu. part yang ucop kasar tu. korang judge lah sendiri ea. orang kalau baik. takkan lah kita nak layan kasar2. mana mauu nya. boleh buat survey lah dik. aku cabar lah kau tu tanya sendiri semua customer WBE. jumpa ke tak yg sama kes macam kau ni. kami dah buat wedding untuk kakak dia dulu. siap full pakej. baju baru, pelamin dan makeup. siap photographer lagi. and dia booking kami pun sebab apa? repeat customer guys. kakak dia lah recommend 🤣 lah pening. makin aku tak paham. kakak dia backup dia. sebab issue baju tak sama masa first fitting pastu colour lain. lahai. kau ulang lah sampai abg jamil mam’pus dik issue ni.

Customer sca’mm’er

Dia dah tak suka baju tu first fitting. kami masih layan untuk tukar kan net. tapi dalam masa sama. dia dah survey bridal lain. dia sc’am kitorg tukar ikot apa dia nak. last2 dia dah jumpa bridal lain. dia can’cel. aku ada bukti. apa salah nya kalau taknak dah. cancel je sebelum beli net. sebelum kami naik KL adjust baju ikot kehendak kau. 20December baju settel adjust. 21December dah pergi survey bridal lain. cancel dgn kami 22December. 👏🏻 paling annoying. beli net, mintak duit net paling lang’si. tapi tak tunjuk kat netizen. acah2 paling suci. bila kena balik. cakap bridal takde ad’ab. bridal pr0v0ke. 😂 kau tak bayar lagi ni duit baju. tapi kau dah mintak payment. bukan tak boleh tolak dari balance payment tu. cuba teka sebab apa? sebab dia mmg nak can’cel.

Ada lagi tak ulas. penat aku.

Sekian

Weddings By Elamour yang terani’aya tapi customer acah2 play vic’tim..

BridalBridalBridalBridalBridalBridalBridalBridalBridalBridalBridalBridalBridalBridalBridalBridalBridalBridalBridalBridalBridalBridalBridalBridalBridal

Sumber : Intan Atika

Inspirasi

Pelajar kelas hujung dan kaki p0nteng berjaya b4ngkit! Dulu PMR tak ada A, kini ikuti ijazah kedua… setiap bul4n dapat RM20,000

Published

on

Pelajar kelas hujung dan kaki p0nteng berjaya b4ngkit! Dulu PMR tak ada A, kini ikuti ijazah kedua… setiap bul4n dapat RM20,000

Siapa s4ngka dari sikap sering pont3ng sekolah dan keputusan peperiks4an yang mengec3wakan, seorang pemuda bangk1t melakukan transf0rmasi ‘bukan biasa-biasa’.

Kejayaan tersebut dik0ngsikannya menervsi sebuah video di apl1kasi TikT0k.

Pemuda berkenaan, Nik Izzuddin Omary Nik Omar, berkata dalam peper1ksaan Penilaian Menengah Rendah (PMR) dia mencatatkan keputusan yang kurang memvaskan.

Anak muda berusia 24 tahun itu memberitahu, keadaan itu disebabkan oleh kedeg1lan dan sik4p sambil lew4nya terhadap pelajaran selain masalah dis1plin di sekolah.

Ken4ngan… Nik (kanan) bersama arw4h ibu bapa dan adik-adiknya.

“Saya akui hanya banyak main-main PMR tahun 2013. Sudahlah p0nteng kelas di sekolah, kelas tu1syen pun saya tak datang.

“Keputus4n PMR saya langsung tak ada A. B pun ada 3 je, lebih banyak C. Saya masih ingat masa dalam dewan peperiksaan, saya tak tahu nak jawab apa,” katanya.

Lebih mesra disapa Nik, katanya, ibu kandungnya men1nggal dunia pada 2012, manakala bapa kandung dijempvt Ilahi pada tahun yang sama dia menduduki PMR.

“Sedih bila orang yang kita sayang perg1 buat selama-lam4nya, jadi semangat pun hil4ng. Masa tu belum mat4ng dan saya pernah terfik1r saya ni tiada masa depan,” ujar anak kelapan daripada 12 beradik itu.

Nik (dua, kanan) aktif dalam sukan taekwondo ketika di un1versiti.

Namun, anak kelahiran Pasir Mas, Kelantan itu mula menyed4ri tentang tanggvngjawab besarnya pada diri dan keluarga selepas mendapat kepvtusan PMR yang tervk.

Malah4n, dia bersyukur kerana rakan-rakan di kelas sewaktu di Tingkatan Empat memberikannya mot1vasi untuk memberi tumpvan kepada pelajaran.

Jika dulu tak berjaya, jangan berputvs asa. Apa yang penting ada kem4huan, biar perlah4n-lah4n tapi ada perkemb4ngan kons1sten.

“Walaupun belajar di kelas ‘hvjung’ tapi sebenarnya ramai yang mempunyai minat untuk belajar tetapi mereka tiada pemaham4n. Jadi, kami membantu antara satu sama lain.

“Syukur, keputus4n Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) jauh lebih baik dengan 6A. Saya kemudian meny4mbung pengaj1an di peringkat asasi sebelum mengikuti Ijazah Sarjana Muda Und4ng-Und4ng di Univers1ti Islam Antarab4ngsa Malaysia (UIAM),” kata Nik.

Mencari pengal4man menjual sate.

Di UIAM, prestas1nya menunjukkan peningkatan apabila dua sem3ster ter4khir mencat4tkan keputusan dengan pencap4ian dekan menerusi purata nilai gred (GPA) 3.6 ke atas.

“Keputusan sem3ster lain bukan tak okay, tapi sipi-sipi nak dekan, dengan GPA sekitar 3.5,” katanya yang turut akt1f dalam sukan taekwondo sehingga mew4kili un1versiti ke Kejohanan Majlis Sukan Un1versiti Malaysia (Masum) pada 2015.

Selain itu, pemuda yang turut berg1at akt1f dalam sukan badminton ini juga berj1nak-j1nak dalam bisn3s secara kecil-kecilan untuk menj4na pendapatan samp1ngan.

Dulu (kiri) ketika di sekolah menengah dan kini bergelar pelajar un1versiti.

“Macam-macam yang saya jual, termasuk jual sate. Dan kini selepas tam4t pengaji4n dalam Ijazah Sarjana Muda Und4ng-Und4ng, saya mencebvri bisn3s percetakan (printing).

“Bisn3s ini ada pot3nsi apabila saya dan rakan niaga boleh capai pendap4tan kas4r RM20,000 sebulan. Bagi saya yang masih belajar berniaga, jvmlah itu cukup besar,” katanya.

Nik yang bakal meny4mbung peng4jian dalam Ijazah Sarjana Muda kedua (double degree) dalam jurus4n Und4ng-Und4ng Syariah di UIAM bersyukur dengan transf0rmasinya sejak kir4-kir4 lapan tahun lalu.

“Jika dulu tak berjaya, jangan berputus asa. Apa yang penting ada kem4huan, biar perl4han-l4han tapi ada perkemb4ngan kons1sten. InsyaAllah kita boleh berjaya,” katanya.

PERHATIAN: Pihak Admin RealMerah tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Continue Reading

Viral

Gempa Bumi: Turkiye Bersedih, Bencana Berlaku Ketika Ramai Sedang Tidur

Published

on

Gempa Bumi: Turkiye Bersedih, Bencana Berlaku Ketika Ramai Sedang Tidur

Situasi getir berlaku di Turkiye dan Syria ketika ini disebabkan gempa bumi kuat yang berlaku sekitar jam 4.17 pagi tadi waktu tempatan.

Menurut laporan Harian Metro, Pengerusi pertubuhan Muslim Care Malaysia Society (MCM) cawangan Turkiye, Mohammad Khatib berkata setakat ini, bencana alam itu meragut nyawa sekurang-kurangnya 284 mangsa selain mencederakan ribuan mangsa lain.
“Kebanyakan mangsa menyangka dunia sudah kiamat. Lebih menyedihkan apabila ramai kanak-kanak terkorban akibat ditimpa runtuhan kediaman masing-masing. Mereka tidak sempat lari menyelamatkan diri berikutan sedang tidur ketika itu.
“Gempa bumi ini menyebabkan kerosakan teruk kepada kediaman dan bangunan membabitkan Wilayah Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay dan Kilis,” katanya.
Presiden MCM, Zulkifli Wahijan pula berkata, pihaknya akan segera bertindak dengan melakukan misi kemanusiaan selain memaklumkan bahawa suhu di bawah paras beku – 5 darjah celcius di lokasi menyebabkan lagi kesukaran kepada mangsa terlibat.

“Setakat ini dilaporkan 1,710 bangunan dan kediaman musnah dalam bencana alam terbesar itu. Malah angka korban dijangka terus meningkat berikutan kejadian gempa bumi susulan 7.2 skala Richter yang dilaporkan berlaku di Malatya, Turkiye.
“Setakat ini wakil MCM di Turkiye sudah berada di lokasi kejadian bagi menyertai usaha mencari dan menyelamat. Keberadaan mereka sebagai usaha awal MCM menyampaikan bantuan secepat mungkin selain menyalurkan maklumat tepat lagi cepat,” ujarnya.

PERHATIAN: Pihak Admin RealMerah tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Continue Reading

Semasa

Tak sanggup tengok wanita berkemban, pakai boxer keluar ambil barang… Pekerja kurier berkira-kira nak resign, enggan tanggung dosa

Published

on

Tak sanggup tengok wanita berkemban, pakai boxer keluar ambil barang… Pekerja kurier berkira-kira nak resign, enggan tanggung dosa

TIDAK jauh beza dengan rider penghantar makanan, pekerja syarikat kurier turut berdepan pelbagai cabaran ketika melunaskan tugasan mereka.

Selain mengejar masa dan berdepan risiko keselamatan di jalan raya, ragam pelanggan juga kadang-kala boleh membuatkan mereka pening kepala.

Baru-baru ini, seorang pekerja kurier dikenali sebagai Hafiz Rani tampil berkongsi luahan hatinya mengenai sikap pelanggan yang sering berpakaian tidak sopan.

Pesan pemuda itu, dia berharap pelanggan dapat menghormatinya sebagai lelaki dan tidak sesekali keluar dalam keadaan yang mengaibkan.

Pemuda itu berkata, dia mahu berhenti kerja sekiranya kejadian itu terus berlarutan. (Gambar Hiasan)

“Aku nak tegur dan bagi nasihat sikit ya. Aku ni bekerja kurier. Kau orang pun tahu kan prosedur operasi standard (SOP) sebelum pass barang, aku kena isi maklumat dan ambil sign pelanggan.

“Tolong hormat sikit saya sebagai lelaki ya. Ni tak. Ada yang keluar pakai towel, pakai boxer, tak pakai baju kecil dan yang berkemban pun ada,” luahnya di Facebook.

Tambah Hafiz lagi, dia juga merancang untuk berhenti kerja sekiranya kejadian itu terus berlaku pada masa akan datang.

Tolong hormat sikit saya sebagai lelaki ya… ada yang keluar pakai towel, pakai boxer, tak pakai baju kecil.
HAFIZ RANI
“Kalau lah situasi ini berterusan, InsyaAllah aku akan berhenti kerja. Mungkin bagi sesetengah perempuan itu biasa.

“Tapi bagi aku orang Islam amat luar biasa. Please take note ya. Sama-sama kita. Selamat beramal,” tulisnya lagi.

Perkongsian yang dibuat menerusi group Facebook B40 Buat Apa Harini itu turut meraih lebih 100 komen netizen yang bersimpati dengannya.

Malah, netizen turut menyelar sikap perempuan yang diceritakan Hafiz dan menganggap mereka sebagai manusia yang tidak mempunyai perasaan malu.

“Alhamdulillah terbaik bang. Semoga murah segala urusan abang. Tak semua orang yang boleh buat macam abang, sanggup berhenti kerja sabab benda macam tu.

“Memang tak tahu malu orang macam ni. Terdedah sana-sini pakai ketat macam saiz baju adik dia.

“Perempuan sekarang mahal pada hantaran kahwin sahaja,” tulis beberapa netizen.

Pekerja kurier berdepan pelbagai cabaran setiap hari. (Gambar hiasan Freepik)

Dalam pada itu, beberapa individu turut mencadangkan agar kaum wanita yang beragama Islam agar mengenakan telekung atau jubah jika mahu mengambil tempahan daripada pekerja penghantaran.

“Bagi pelanggan perempuan kena standby telekung kalau nak keluar ambil barang.

“Aku pun paling senang akan ambil jubah atau telekung dan terus sarung je, itu paling cepat dan mudah kalau tiba-tiba abang kurier sampai depan rumah,” kata beberapa netizen.

PERHATIAN: Pihak Admin RealMerah tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Continue Reading

Trending

WE ARA FAMILY NZ DIGITAL NETWORK