Connect with us

Isu Semasa

Pemandu e-hailing gila s3ks, Ajak penumpang wanita ‘main tidur’, siap tawar b4yaran RM200!

Published

on

pemandu

Pemandu e-hailing gila s3ks, Ajak penumpang wanita ‘main tidur’, siap tawar b4yaran RM200

HASRAT seorang gadis untuk ke tempat kerja dengan tenang bertukar menjadi mimpi ng3ri apabila dia menjadi m4ngsa g4ngguan s3ksu4l oleh seorang pemandu e-hailing.

D4kwa Nur Isma Dalilah Ismadei, 24, perbualan ringkas antara dia dengan pemandu berkenaan berubah selepas lelaki yang agak berusia itu mengajaknya untuk melakukan perbu4tan tidak sen0noh.

Paling men4kutkan apabila lelaki tersebut did4kwa berkali-kali mengajaknya untuk melakukan perkara tersebut dengan bayaran RM200.

“Saya terk3jut apabila dia tanya saya pernah ‘main tidur’, mula-mula saya jadi blur. Kemudian saya sedar ia merupakan satu bentuk gngguan s3ksu4l.

“Saya sempat rakam perbualan berkenaan dan hantar kepada kawan melalui aplikasi WhatsApp,” katanya kepada mStar.

Kata Dalilah dia sudah membuat laporan kepada syarikat berkenaan dan bercadang memfailkan laporan polis berhubung isu tersebut demi maruah dan keselamatannya diri dan keluarganya.

Video: Pemandu e-hailing tak m4lu!

Semoga pel4ku dikenakan tind4kan segera agar tidak ada lagi yang menjadi mngsa yang seterusnya.

Pihak berwajib juga harus lebih memerh4tikan golongan sebegini agar orang awam tidak lagi ragu-ragu dan khu4tir menggunakan perkhidmatan tersebut di masa akan datang.

Sumber : Mstar.

pemandu

Ser4m, Kelib4t Seakan Wanita Berambut Panjang & Berpakaian Putih Di Sebalik Air Terjun Terakam!

Mendaki merupakan satu aktiviti riadah yang sangat bagus untuk kesihatan tubuh badan, selain dapat menikmati pemandangan yang cukup mengujakan.

Bagaimanapun, ‘pemandangan’ yang dirakam oleh seorang lelaki di TikTok ini menarik perhatian ramai apabila ‘kelib4t‘ berambut panjang dan berpakaian putih did4kwa telah muncul di sebalik air terjun.

Menerusi video yang dimuatnaik oleh @kifley02 itu, rakaman pada awalnya tertumpu kepada bahagian kakinya yang dilihat telah ‘dis3rang’ oleh puluhan pacat.

Tidak lama selepas itu, kamera dialihkan kepada pemandangan sekeliling dan ketika itulah ‘kelibat’ did4kwa dapat dilihat. ‘Ia’ seakan sedang duduk ‘menikmati’ air terjun tersebut.

Pun begitu, lokasi tempat pendakian itu tidak did3dahkan.

Sehingga kini, video tersebut telah ditonton sebanyak 4.9 juta kali dan dibanjiri dengan komen-komen netizen yang terk3jut melihat ‘k3libat’ tersebut.

Sumber : Siakap keli

 

Isu Semasa

Projek HSR: Dua Bekas PM Kena Saman, Pampasan RM1 Juta Untuk Setiap Rakyat Malaysia?

Published

on

Projek HSR: Dua Bekas PM Kena Saman, Pampasan RM1 Juta Untuk Setiap Rakyat Malaysia?

Ekoran dari pembatalan projek Kereta Api Berkelajuan Tinggi (HSR) Kuala Lumpur – Singapura, seorang lelaki bertindak memfailkan saman terhadap dua bekas Perdana Menteri dan menuntut pembayaran ganti rugi RM1 juta kepada setiap rakyat Malaysia!

Mohd. Hatta Sanuri, 47, selaku plaintif telah memfailkan saman tersebut pada Disember lalu atas kapasiti peribadi dengan menamakan Tun Dr. Mahathir Mohamad dan Tan Sri Muhyiddin Yassin sebagai defendan pertama dan kedua.

Bekas Menteri Ekonomi di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mustapha Mohamed, bekas Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Wee Ka Siong dan kerajaan Malaysia pula masing-masing sebagai defendan ketiga hingga kelima.

Beliau memfailkan saman tersebut atas kapasiti peribadi dan bagi pihak seluruh rakyat negara ini yang terjejas dan terkesan akibat tindakan salah, kecuaian dan misfeasans (salah laku ketika berada di pejabat awam) sehingga membawa pembatalan salah projek HSR dan pembayaran pampasan tidak perlu kepada Singapura.

Wartawan Nuzulsham Shamsuddin dari KOSMO! ONLINE juga melaporkan, plaintif telah mendakwa Dr. Mahathir melakukan kecuaian dan menyalah guna jawatannya ketika itu dengan menangguhkan projek HSR menyebabkan kerajaan dan seluruh rakyat Malaysia perlu membayar pampasan kepada Kerajaan Singapura hampir RM46 juta.

Ketika Muhyiddin atau nama sebenarnya Mahiaddin menjadi Perdana Menteri pula, beliau didakwa cuai apabila menamatkan projek berkenaan sehingga kerajaan dan semua rakyat Malaysia termasuk plaintif selaku pembayar cukai perlu mengeluarkan wang RM320,270,519.24 sebagai pampasan pembatalan Perjanjian Dua Hala di antara Malaysia dan Singapura yang dipersetujui.

Manakala Wee Ka Siong pula didakwa cuai sehingga menyebabkan hak rakyat Malaysia untuk menikmati sistem pengangkutan kelas pertama di peringkat antarabangsa yang pantas, selamat dan murah telah dinafikan.

Kerajaan Malaysia dan Singapura sebelum ini telah bersetuju secara rasmi pada 19 Februari 2013 untuk melaksanakan projek HSR sejauh 350 kilometer yang dijangka siap pada 2026 dengan anggaran kos RM60 billion.

Namun, projek untuk rakyat menikmati perjalanan di antara Malaysia dan Singapura dalam tempoh 90 minit itu dibatalkan pada 1 Januari 2021 selepas kedua-dua negara gagal mencapai persetujuan mengenai perubahan yang dicadangkan oleh Malaysia sebelum perjanjian projek itu luput pada 31 Disember 2020.

Malaysia kemudiannya dikehendaki membayar sebanyak SGD$102.8 juta (RM320.27 juta) kepada Singapura sebagai kos yang perlu ditanggung bagi pembangunan projek dan pelanjutan penggantungannya.

Plaintif menuntut deklarasi bahawa pembatalan projek yang diumumkan oleh Muhyiddin adalah batal dan tidak sah dan deklarasi supaya kesemua defendan membayar ganti rugi dan pampasan sebanyak RM1 juta kepada setiap rakyat Malaysia termasuk plaintif kerana telah secara salah dan cuai membatalkan projek HSR.

Pengurusan kes ditetapkan pada 2 Februari 2023 di hadapan Penolong Kanan Pendaftar Mahkamah Tinggi Nur Shasha Hidayah Nor Azahar.

Sumber: KOSMO! ONLINE

PERHATIAN: Pihak Admin RealMerah tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Continue Reading

Isu Semasa

Buat lawak lucah ketika ‘live’, netizen jijik tengok perangai ‘bapak2 orang’

Published

on

Buat lawak lucah ketika ‘live’, netizen jijik tengok perangai ‘bapak2 orang’

Tindakan beberapa individu yang membuat live di aplikasi TikTok sambil bergurau sesama sendiri menggunakan lawak ‘double meaning’ telah mendapat perhatian ramai setelah rakaman live tersebut dimuat naik ke laman Twitter.

Buat live lawak double meaning
Menerusi perkongsian daripada pengguna Twitter dikenali sebagai Cikgu Anep, beberapa individu yang ada di antara mereka merupakan pelawak telah membuat bergurau dengan seorang wanita sambil menggunakan perkataan menjurus ke arah lucah.

Dalam video terbabit, mereka telah berlakon seperti berada di dalam kelas dengan wanita tersebut menjadi guru dan individu yang lain sebagai ‘anak murid’.

LIHAT VIDEO DISINI

Kesemua lelaki yang berada di dalam live tersebut seperti mempermainkan guru berkenaan dengan menjatuhkan pen ke bawah dan berulang kali menyebut ‘how much’ merujuk kepada perkara seksual.

Kalau perempuan tu ahli keluarga mereka macam mana?
Gurauan kurang cerdik mereka telah mendapat respon yang pelbagai daripada warganet yang rata-rata jijik mendengar ucapan mereka termasuklah ketika menyebut berkenaan ‘cup’ yang pasti merujuk kepada saiz pakaian dalam wanita.

Mereka menganggap perbualan individu-individu tersebut tidak wajar kerana masing-masing telah mempunyai pengikut tersendiri yang boleh jadi ada diantaranya adalah kanak-kanak.

Sumber: Twitter Cikgu Anep

PERHATIAN: Pihak Admin RealMerah tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Continue Reading

Isu Semasa

“pilu hati,baru pulang dari buat kerja baik” – penolong pegawai perubatan maut pulang dari OnCall,besar pengorbananmu Natrah,Al-fatihah

Published

on

“pilu hati,baru pulang dari buat kerja baik” – penolong pegawai perubatan maut pulang dari OnCall,besar pengorbananmu Natrah,Al-fatihah

Se0rang wanita m4.ut selepas kenderaan jenis Audi RS3 dipandunya bertmbung dengan sebuah l0ri di Jalan Selendang.

Ketua PoIis Daerah Rompin, Deputi Superintendan Mohd. Azahari Mukhtar berkata, dalam kjadian kira-kira jam 10 pagi itu mngsa, Nur Natrah Daharuddin,26, dalam perjaIanan dari arah bandar R0mpin ke SeIendang.

“Apabila sampai di tempat kjadian kereta dipandu mngsa terb4.bas dan memasuki l0rong bertntangan seterusnya meIanggar l0ri yang datang dari arah hadapan.

“Akib4t kjadian mngsa mengaIami keced.eraan prah dan mninggaI dunia di tempat kjadian manakala pemandu l0ri mengaIami Iuka di kepala,”katanya.

Lebih memiIukan sebeIum kemaIangan berlaku arwh ada memuatnaik status whatsapp terakhirnya dan ketika kjadian suami mngsa berada di luar negara dan dikhabarkan p0sitif c0v1d 19 disana.3

Menurutnya my4t mngsa dihantar ke H0spital Rompin untuk bdah si.asat dan ke.s disia.sat mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Katanya, berdasarkan siasa.tan awal mendapati l0kasi jalan Iurus dan permukaan jalan adalah rata dan kering serta cuaca baik semasa kjadian.

Sumber : Dbongkar

PERHATIAN: Pihak Admin RealMerah tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Continue Reading

Trending

WE ARA FAMILY NZ DIGITAL NETWORK