Connect with us

Viral

Ada Mengadu Penat, Wanita MeninggaI Dunia Dalam Tidur Ketika Berpantang

Published

on

Adik2 semua.. especially adik2 yg kahwin muda.. berpntanglah elok2. Jgn tunjuk hebat lepas bersalin buat kerja berat2, g kedai g shopping mall beli brg, mkn x pantang, mandi air sejuk, mnum air sejuk. Padahnya pd badan kita dalaman yg kita x nampak. Tau2 or tiba2 jd mcm dlm kisah ni??? Menyesal pon xd guna. Suami ada, suruh suami buatkn utk kita. Itu gunanya berkahwin n ada suami.

Please read utk iktibar

Al-Fatihah

Salam Takziah. Cikgu Siti Rohana Redzuan (Sesi petang) smk bandar putra telah meninggal dunia, pada jam 8 malam, bersendirian dgn 2 anak di rumah. Dijumpai pada jam 8 malam oleh suami selepas pulang kerja.

Dia baru lepas bersalin. Anak nya kedua baru 48 hari. Ce4ser. Katanya pend4rahan tempat dia ce4ser..

Masa jumpa, anaknya yang baby nangis dah tak keluar suara. Anaknya yang pertama menyusu jugak time maknya dah takde tu. sbb dah lapar sgt. Nangis sampai muntah2.
Husbandnya balik rumah gelap. Baru tgk anak isteri semua atas katil..

Share kisah cikgu sek anak di smk banda putra .. mungkin ada yg mengenali arwah.
Cara die meninggal sangat syahdu..

Suami die kerja pengerang bawa lori..plan malam td x balik tp kol 8mlm die smpai uma..uma bergelap…

Masok je uma..ank menanges…yg si abg tgh susu tek arwah..yg bby tgh mananges smpi xdgr sore..ms tu arwah da terbaring dgn mulut berbuih..hidung berd4rah…

Adik ipo ade dtg nk hantar mknn kul 3pm…panggil2 xde yg sahut…pastu die pegi cmtu je sbb ingt akk nye tgh mandi ke ape ke…

Pastu Jiran(cina) dgr baby menanges2..bila panggil2 xde yg sahut…

Blh byg x..keadaan anak2 kecik tu mcm mn masa maknye pergi…

Hasil post mortem.. Peparu berair..j4ntung da bengkak…

Arwah hanya mengadu penat je kat suami… suami suh berehat…
Jaga diri ye Adik2 lps bersalin….Jaga diri Masa pantang tu penting….peringatan utk diri sendiri juga.

berpantang
Tambahan :

Sedikit renungan utk diri sendiri,ahli keluarga dan rakan2.

Menantu perempuan jiran along baru meninggal dunia semalam. Kem4tiannya dianggarkan dalam jam 1 sehingga 2 ptg . Hasil post mortem..menurut suami arwah..jantung bengkak dan paru2 berair. Namun arwah tidak mempunyai kedua2 peny4kit ni.

Arwah meninggalkan 2 anak. Yang sulung lelaki berusia 1 tahun lebih, manakala yang bongsu perempuan berusia 1 bulan lebih . Kedua2nya menyusu badan. Kem4tiannya disedari ketika suami baru balik kerja dalam lingkungan 8 mlm semalam .

Utk pengetahuan semua..arwah tinggal bertiga di rumahnya.ketika pulang dari kerja..si suami mendapati isterinya sudah kaku di atas katil. Lebih sedih apabila si suami melihat anak sulungnya sedang menyusu di badan isterinya manakala si adik sudah lesu. Mungkin sebab lapar yang teramat sangat .

Arwah merupakan seorg guru dan rakan kepada isteri along. seorg yg sangat baik dgn anak2..org tua..jiran2

D0ktor cakap dari post m0rtem gak menunjukkan arwah keletihan dan meninggal ketika tidur. Letih mungkin kerana anak2 masih menyusu badan dan stress.

Akibat str3ss…jantung mengepam terlalu laju dan membengkak dan oksigen gagal disalurkan keseluruh badan . Ini hanya asbab saja. Semuanya telah tersurat. Banyak pengajaran boleh diambil.
Sama2 kita hadiahkan al fatihah kepada sahabat isteri along. Semoga rohnya dicucuri Rahmat.

~c&p~ from fb kak Rean Berhanudin
* Kisah berlaku lebih kurang setahun lalu. Bersama-samalah ambil iktibar daripada cerita ini..

Sumber : Viral Johor

Viral

Terlepas Cakap Pasal Kahwin Lain, Dai Syed ‘Cuak’ Isteri Bagi Renungan Tajam

Published

on

By

Terlepas Cakap Pasal Kahwin Lain, Dai Syed ‘Cuak’ Isteri Bagi Renungan Tajam

Umum tahu baru-baru ini Dai Syed selamat mendirikan rumah tangga bersama pilihan hati, Hana Ismail. Perbezaan sembilan tahun di antara mereka tidak menjadi halangan untuk disatukan, malah mendapat pujian daripada netizen atas keserasian pasangan ini.

Namun, tindakan Dai Syed yang bergurau tentang kahwin lain menerusi live Instagram semalam menarik perhatian ramai.

Menerusi live yang dimuat naik seorang individu di Tiktok, dipercayai tujuan live yang dibuat pasangan selebriti itu adalah untuk membuka hadiah-hadiah yang diterima ketika majlis perkahwinan mereka.

Sementara itu, walaupun pasangan itu masih baru dalam alam perkahwinan, mereka tetap romantis dengan berbalas usikan dengan satu sama lain. Walau bagaimanapun, netizen terhibur dengan gurauan yang dibuat Dai Syed ke atas Hana dengan usikan tentang memiliki isteri lebih dari satu.

LIHAT VIDEO DISINI

Saya mintak izin dulu dari awak.

Gurauan yang dibuat Dai Syed membuatkan riak wajah isterinya itu serta merta berubah.

Dalam pada itu, segelintir warganet menasihati Hana untuk tidak berfikir ke arah itu dan doakan yang terbaik sahaja.

Sekadar info, Dai Syed dan Hana Ismail selamat diijabkabulkan jam 11.46 pagi, pada 3 Disember 2022.

KOMEN NETIZEN

Sumber: Tiktok @randomvids

PERHATIAN: Pihak Admin RealMerah tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

 

Continue Reading

Viral

[VIDEO] Dah Beberapa Bulan Tidur Di Tangga KLCC, Netizen Sebak Bila Tahu Kisah Sedih Warga Emas Ini

Published

on

By

[VIDEO] Dah Beberapa Bulan Tidur Di Tangga KLCC, Netizen Sebak Bila Tahu Kisah Sedih Warga Emas Ini

Kisah seorang lelaki warga emas yang terpaksa tidur di tangga di sekitar Kuala Lumpur City Centre (KLCC) undang sebak orang ramai.

Menerusi video yang dimuat naik oleh seorang pengguna dikenali sebagai Aisyah di TikTok, mendedahkan bahawa warga emas berkenaan sudah beberapa bulan tidur di tangga sekitar KLCC kerana tidak mempunyai rumah serta tiada orang untuk bergantung harap.

Terjumpa seorang pakcik pagi tadi masa datang KLCC, kami dalam perjalanan pulang terjumpa semula pakcik ini dekat tangga. Lepas tanya keadaan dia, ya Allah sedihnya.

Dah beberapa bulan tidur di tangga

Difahamkan, isteri dan anak-anaknya dikatakan sudah meninggal dunia. Lelaki berkenaan turut berharap agar dirinya mendapat tempat tinggal yang lebih selesa dan tidak kisah sama ada ditempatkan di rumah orang-orang tua mahupun rumah kebajikan.

LIHAT VIDEO DISINI

Mohon bantuan untuk pakcik ni. Tiada tempat tinggal. Isteri dan anak-anak sudah meninggal dunia. Dia berharap sangat ada tempat tinggal yang lebih selesa. Dah banyak bulan tidur di tangga je area KLCC.

Dapat tinggal di rumah orang tua atau rumah kebajikan pun dia bersyukur. Moga Allah permudahkan urusan pakcik ni.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen meluah rasa simpati terhadap warga emas berkenaan. Malah, ada juga di antara mereka yang turut menawarkan tempat tinggal yang lebih selesa untuk lelaki itu.

KOMEN NETIZEN

Sumber : @aishahramly96

PERHATIAN: Pihak Admin RealMerah tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Continue Reading

Viral

Tular Pengantin Terlantar Atas Katil, Isteri Reda Suami Pergi Lepas Sebulan Nikah– ‘You Janji Nak Pimpin Tangan I’

Published

on

By

Tular Pengantin Terlantar Atas Katil, Isteri Reda Suami Pergi Lepas Sebulan Nikah– ‘You Janji Nak Pimpin Tangan I’

Benarlah ungkapan jodoh, pertemuan, rezeki dan ajal di sudah ditetapkan Allah SWT sejak seseorang itu belum lahir lagi ke dunia. Sebagai hambaNya, kita perlu reda dengan segala ketentuan yang telah ditetapkan.

Seperti seorang wanita ini tabah dan reda dengan pemergian suami tercinta meskipun baru sebulan mendirikan rumah tangga.

Menerusi kisah yang dikongsikan, wanita yang dikenali dengan nama Marha selamat mendirikan rumah tangga pada 12 November 2022 lalu. Meskipun ketika hari pernikahan si suami, Hashmi terlantar atas katil disebabkan masalah kesihatan, namun pasangan ini yang berada di atas pelamin nampak ceria dan bahagia untuk melayari bahtera perkahwinan.

Selepas seminggu bergelar suami isteri, pasangan ini kemudian menyambut ulang tahun kelahiran mereka yang jatuh pada tanggal 23 November dan 1 Disember di sebuah pusat rawatan. Sambutan itu diadakan secara kecil-kecilan dengan kehadiran keluarga terdekat bagi memeriahkan suasana.

Difahamkan, keadaan si suami dikatakan semakin merosot sehinggalah Marha menerima khabar bahawa suami tercinta telah pergi buat selama-lamanya. Menerusi video di TikTok, Marha memaklumkan suaminya telah menghembuskan nafas terakhir semalam, pada 7 Disember 2022 iaitu empat minggu selepas mereka mendirikan rumah tangga. Tak dapat digambarkan betapa pilunya hati seorang isteri, namun Marha akui sudah reda dengan pemergian suami tercinta. Dia turut memohon orang ramai mendoakan buat arwah suaminya, Mohd Hshmi Bin Arifin.

Sumber: Marhashmi

PERHATIAN: Pihak Admin RealMerah tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Continue Reading

Trending

WE ARA FAMILY NZ DIGITAL NETWORK